Wednesday, January 25, 2012

I ♥ NEW FASHION WEEK THREE : DIGITAL BRIGHTS






DIGI-PRINTS CAN BE ART !

Bu yaz vitrinler, florasan , parlak ve özel pantone renklerle çalışılmış göz alıcı tonlar ile donanacak. Karmakarışık desenlerin arasına saklanan bu parlak tonlar olduğunca gözalıcı . Bunun en güzel örneğini Mary Katrantzou 'nun tasarımlarında göreceğiz. Moda'ya , yarattığı eşsiz baskılarla yeni bir soluk getiren sanatçı kimlikli tasarımcı , fotoğraf çekimlerinde de koleksiyonlarını çok farklı tatda yorumlamış. Daha çok sanat yönü ağır basan tasarımları ile ön planda olmaya devam ediyor.




Tasarımcının 2012 yaz defilesinde, tasarımlar yüzey dokusunu andıran bir baskıyla başlayıp,sanki bu baskıyı  ardı ardına gelen farklı kıyafetlerde evrime uğratmış. Bütün defilede desen karmaşası göze çarpmakta, defilede izleyiciyi sıkmayan taraf ise alakasız birden çok deseni arka arkaya iddialı bir şekilde kullanması.Bir an boğulduğunuzu hissederken ruha dokunan floral desenlerle koleksiyona kısa soluklar vermeye çalışmış. Abstract etkili desenleri, hem fraktal hemde floral efektli motiflerle birleştirmiş.Bu yaz, kullandığım bu terimleri sıkça duyacaksınız. Mary Katrantzou 'dan birkaç kare..










Şimdi 2012 yaz defilelerinden seçtiğim bazı tasarımcıların digital baskılı tasarımlarını inceleyelim.Baskı yelpazesi yine çok geniş geometrik, floral ,fraktal, kaledoskopik,optik tarzları görebiliriz. Mary Katrantzou'dan sonra ilk isim Holly Fulton olabilir.Tasarımcı ,80 lerdeki Casinolarda kullanılan pinball makinelerinin grafiklerinden ve renklerinden ,monokrom satranç tahtasının yapısal özelliklerinden esinlenerek, farklı desenler ortaya çıkarmış. Defiledeki tasarımlar ise geç dönem 60lar ve 70 ler ruhunu yansıtıyor. Aksesuar,saç ve makyajla da bunu defilesinde tam olarak bütünleştirmiş.







Holly Fulton 'dan sonra yine geometrik baskıları kullanmış olan Bottega Veneta 'ya geçebiliriz.Tasarımcı , zigzag ,çapraz , birbirine geçen üçgenler ve nokta gibi motifleri baskılarında kullandığı gibi, kıyafetlerin kalıplarında da bu geometriyi kullanmaktan kaçınmamış. Kimi zaman bu geometrik hareketler, aztek desenlerini çağırıştırıken ,60 lar ruhundan uzaklaşmamayıda başarmaya çalışmış.Kullandığı renk skalasında bu bahsettiğim tarzlar çerçevesinin içine dahil.İşte Bottega Veneta ..






Bu sezon analizlerinde baskıya çok ağırlık verildiği için birkaç hafta daha sanırım konseptlere bölerek devam edebilirim. Birkaç hafta öncede bu printleri nasıl karıştırıp giyeceğimizden bahsetmiştim ,hala cesurca mix-match etmeye devam edin,ben de daha ne kadar farklılaşabileceğinizi göstereyim..



                                                                      WE ♥ DIGITAL BRIGHTS

No comments:

Post a Comment