Friday, January 27, 2012

DAVID KOMA VS KESH




Londra'lı tasarımcı David Koma 2012 yaz defilesinde lazer ve cut out effektli dediğimiz geometrik kesimleri pastel ve koyu tonlarla birleştirirken ,hologram baskılı parçalarıyla da koleksiyonuna zenginlik katmış.Bu sezon birçok tasarımcının pastel tonları Nude yada tam beyaz tonlarla kombinlediğini görebiliriz. Modada ki bu geometrik kesimler bana ,80' lerin NY 'lu Pop sanatçısı Keith Harring in tablolarınını ve 24 Yaşındaki İngiliz sanatçı Kesh'in kolaj ağırlıkları işlerini anımsatmakta.Lazer kesimlerle başlayan defile ilk etapta Keith Haring 'den ilham almış, ama Aztek desenlerini de eklemeyi unutmamış. Beyaz ,Toz Pembe ve Cyan ile bu motifleri gayet sade ve doğru yerlerde kullanmış.









Şimdi ise İngiliz artist Kesh 'in işlerine bir göz gezdirelim.














 Tekrar defileye geri dönelim,beyazla tonlarla başlayan tasarımcı sert bir dönüş yaparak siyah ton ağırlıklı kıyafetlerine Kesh 'in tasarımlarındaki gibi ,keskin üçgen ve geometrik desenlerle devam etmiş.









Tasarımcı ,bu sezon beni, birçok yerden yerden ilham aldığı defilesiyle oldukça tatmin etti. Koleksiyondaki kıyafetlerin hepsinin zaten giyilebilir olmasının yanısıra ,kalıp ve dikim detaylarıyla da oldukça uğraşılmış gözükmesi yeterliydi .Bu sezonun göz bebeklerinden biri , David Koma..



No comments:

Post a Comment