Wednesday, November 23, 2011

BRAINSTORMING WEEK ONE : DILARA KOSE



Her hafta yapmaya çalışacağım projem . Adını "brainstorming" koydum çünkü dolaylı yoldan anlatmama gerek yok ya da başka havalı bir ad koymaya çabalamadım diyelim.

BRAINSTORMING NEDIR?

Her hafta yaratıcı hisseden herkesle yapabileceğim bir çalışmadır.Sorular, çok basit , yalın ve anlaşılır. Cevaplar içinizden geldiği gibi olacak,tek istediğim kesinlikle çok çok düşünmeden bir anda cevaplanması.Çünkü herzaman ilk akla gelen fikirlerin,kelimelerin insanların kendisini en iyi ifade eden sözcükler olduğunu düşünürüm. Pat! diye söyle,bitsin. Düşük cümleler ,hatalı cümleler hersey kabul bu çalışmada. Eğer önümüzdeki haftalarda benimle bu çalışmaya katılmak isterseniz mail adresim işte burada:
egbecerikli@gmail.com Mail atın,bende soruları göndereyim.Birlikte "beyin fırtınası" yapalım.

Bu hafta ilk olacak  :   DİLARA KÖSE



Merhaba Dilara,

Röportajlar her zaman olması gerektiği gibi soru cevap şeklinde olacak ama, benim seni tanıtma gibi bir endişem yok. Çünkü, arayan artık herkesle ilgili detaylı bir özgeçmişe  kolayca ulaşabiliyor.O yüzden yaratıcı kimliklerle birlikte yapmak istediğim bu yolculuk biraz daha farklı tatda olacak.Gerçeklerin yanısıra hayal gücünüzü sorgulamanızı isteyeceğim.Sanırım kabul edeceksin ve işte başlıyoruz..


 G : Fotoğrafları çekerken ne gibi kurallara dikkat edersin? Senin için belirleyici unsurlar var mı?
Yoksa herşey doğaçlama mı geçer fotoğraflama süresince..

D:Çekim öncesinde tabii ki aklımda  bir konsept olur.Fakat çekim sırasında neredeyse hepsi yerle bir oluyor diyebilirim.Çekim sırasında yeni fikirler birbiri ardına geliyor haliyle.Çektiğim kişilerin karakteristik özelliklerini göz önünde bulundurma taraftarıyım.Herkesi tanımanız mümkün olmuyor tabii ki , böyle bir durumla karşılaştığımda çektiğim modeli kendi görmek istediğim karaktere büründürüyorum ve bu şekilde çekimlerimi gerçekleştiriyorum.Kısacası doğaçlama gelişiyor her şey.



G: Mekanın senin fotoğraflarında ne gibi bir önemi var? Eğer dilediğin bir mekanda fotoğraf çekimi
yapmanı istesem , nasıl ve ne şekilde olurdu?


D: Aslına bakarsan mekanın benim için önemi neredeyse hiç,benim asıl önemsediğim  şey ışığın nasıl olduğudur.Fakat istediğim bir mekan olacaksa bu da ; Catalunya bölgesinde,ghetto mahallelerinin birinde sabaha karşı 05:00 sıralarında yapacağım bir çekim olurdu.Hani şu evlerin dışında yıkanmış çamaşırların asılı olduğu ve aşkın,müziğin,kavganın hakimiyet sürdüğü yerler.Yaşananların izlerini taşıyan mahalleler ve o sokaklarda yürüyen,birbiriyle şakalaşan,genç,daracık giyinmiş indie erkekler olurdu hikayemin parçası.


G: İnsan portreleri fotoğraflarında ön plana çıkıyor.Hep merak etmişimdir , birini fotoğraflarken
o  gerçek anı ,o gerçek yüz ifadesini yakalaman gerçekten zor mu yoksa o anlık bir flaş patlaması mı
sadece ?


D:Evet insan portreleri çekmeye bayılıyorum.Eğer çektiğin kişi senin ne istediğini biliyorsa zor olmuyor fakat senin görmek istediğin şekilde göremiyorsa kendini o zaman biraz yönlendirme gerektiriyor sadece.Genelde anlık bir flash patlaması oluyor ki öyle olduğun da çok daha hoşuma gidiyor çektiğim fotoğraflar,bana daha gerçek geliyorlar.


G: En çok aklında kalan bir çalışmanı anlatmanı isteyeceğim.Kimle ve nerede ?


D:Her çalışmam  birbirinden ayıramayacak kadar keyifli geçiyor.Bir tane söylemem gerekirse o da  Ekin Türkmen’le Tempo Dergisi için yaptığımız Cabaret çekimiydi.Oldukça çabuk adapte olabilen biri bu da sanırım iyi bir oyuncu ve ılımlı bir kişilik olmasından kaynaklanıyor.Onun haricinde her çalışma bana ayrı zevk veriyor zaten.Her şey pozitif ve olması gerektiği seyirde ilerliyor.


G: Senin ”MODA” n nasıl birşey ?

D:Benim bir modam yok aslında.Tamamen ruh halime göre değişiyor.İsyankar olmama ya da tamamen uysal bir gün geçirmeme göre değişiklik gösteriyor.Sabah kalktığımda ki ruh halim oldukça büyük bir etken bu konuda ya da aynaya baktığımda kendimi nasıl görmek istediğim.Bu yüzden benim MODA’m diye isimlendirebileceğim bir şey yok hayatımda.



G: “FASHION“ kelimesinin her harfiyle kendi moda anlayışını oluştur.
D:  
 UTURISTIC *
     A RT *
     S ITOTHERAPY *
     ISTORY *
      I LLUSTRATION *
     O N THE STREET *
     N ONESSENTIAL *
  


Dilara Köse'nin websitesini merak ettiyseniz ,http://www.dilarakose.com/



No comments:

Post a Comment